Ukończywszy w 1990 Technikum Gastronomiczne z wykształceniem Technik Technologi Żywienia Zbiorowego rozpoczął swą kulinarną wędrówkę. Zdobywał wiedzę i umiejętności od najlepszych w Polsce ale na stałe związał się z Lubelszczyzną, której regionalną kuchnię wspiera i promuje od lat. W branży gastronomicznej przechodził kolejne stopnie wtajemniczenia od kucharza, przez prowadzenie kuchni w większości jako szef kuchni, na managerze skończywszy.
Będąc członkiem w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni czerpał wiedzę od najlepszych w kraju. W między czasie z powodzeniem próbował swoich sił w konkursach kulinarnych.
Były prezes Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników Region Lubelski – obecnie Prezes Honorowy.
W roku 2007 Regionalny Doradca Kulinarnym w Firmie Unilever Food Solutions gdzie zajmował się szkoleniami kulinarnymi stale rozwijając swą pasję do gotowania, poznając najnowsze techniki kulinarne i trendy.
Juror w konkursach kulinarnych.
Prezes Stowarzyszenia Lubelskich Kucharzy od 2017 roku