KALENDARIUM - ARCHIWUM

DANIA Z KRÓLIKA I KACZKI

Zapraszamy na ekskluzywne warsztaty z dań z królika oraz kaczki.

Pod okiem naszego szefa kuchni dowiecie się:

  • jak przygotować królika, porównamy metody tradycyjnych i te zupełnie nowatorskie
  • co zrobić aby nasz królik był na talerzu soczysty?
  • z jakimi dodatkami najlepiej łączyć mięso z królika
  • w jaki sposób oddzielić tuszkę kaczki od kości
  • jak przyrządzić kaczkę po azjatycku, a jak po pekińsku 

Podczas warsztatów wspólnie przyrządzimy i zdegustujemy:

  • faszerowany comber z królika z warzywami bronsua oraz delikatnym musem 
  • skoki z królika nadziewane i otulone szynka dojrzewającą w kompozycji sezonowych warzyw
  • potrawkę z królika w nowym stylu
  • faszerowane uda kacze – rolada
  • pierś kacza na dwa sposoby: faszerowana i z pomarańczą w Cointreau
  • kaczka na sezonowych warzywach

 

Szkolenie jest skierowane  do miłośników gotowania i dobrej kuchni. 

Podczas szkolenia zapewniamy:

– przygotowanie produktów oraz przepisów do ćwiczeń 

– pomoc merytoryczną  i techniczną 

– sprzęt i naczynia potrzebne do ćwiczeń 

 – po zakończeniu ćwiczeń degustacja przygotowanych pasztetów  

– przerwę kawową: kawy, herbaty, woda, drobne przekąski 

 

TERMIN DO UZGODNIENIA!!! Czas warsztatów: 6h

Zaproponuj dogodny dla Ciebie termin, zbierz grupę przyjaciół rodzinę i umów się na warsztaty:-)

Data: TERMIN DO USTALENIA
Godziny:

Sokowirówka Studio Kulinarne

ul. Nałęczowska 1, Poniatowa

Cena: 900 PLN/para

Zamów voucher

Zapisz się na wydarzenie

Dziękujemy

Twoje zgłoszenie zostało przyjęte.
W najbliższym czasie skontaktujemy się z Tobą.